ΝΕΑ

Όταν η γνώση περιμένει… τα παιχνίδια ζωντανεύουν…


[Άρθρο στο schooltime.gr, 23 Αυγούστου 2013]

Μια καινούρια πρωτοβουλία έκανε την εμφάνισή της στον αέρα του Διαδικτύου με στόχο τη γνώση μέσα από διάφορα «ζωντανά» παιχνίδια, τα οποία μπορεί ο καθένας να παίξει και να κερδίσει! Το έπαθλο; Η γνώση!

Τα «Ζωντανά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια» (Vivid Educational Games – vivedugames, http://vivedugames.blogspot.gr) φιλοδοξούν να προσφέρουν στον ενδιαφερόμενο παίκτη την ευκαιρία να περιηγηθεί σε κάθε μέρος που μπορεί να «μιλήσει» για τη μορφή του στο παρελθόν (αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία, μουσεία, παλιές πόλεις ή συνοικίες), αναζητώντας στοιχεία κρυμμένα σε κτίρια ή ιστορικές πληροφορίες. Μια περιήγηση-αναζήτηση καθώς καλείται να βρει την απάντηση σε μια ερώτηση.

Το πρώτο από τα «ζωντανά» παιχνίδια με τίτλο «Περπατώ στο σήμερα βαδίζοντας στο χθες» του Ηρακλή Λαμπαδαρίου, περιμένει να ανακαλύψετε τη λέξη-θησαυρό που έχει μεγάλη δύναμη! Στη διεύθυνση αυτή μπορείτε να βρείτε οδηγίες, φωτογραφικό υλικό από κάθε σημείο της διαδρομής που θα πρέπει να ακολουθήσετε και σύντομες αλλά περιεκτικές ιστορικές πληροφορίες για αυτά τα σημεία.

Σε λίγες ημέρες οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν δωρεάν αντίστοιχη εφαρμογή Android για το παιχνίδι αυτό αλλά και για τα υπόλοιπα παιχνίδια που θα φιλοξενηθούν στον ιστοχώρο της πρωτοβουλίας αυτής, διασκεδάζοντας ακόμη περισσότερο. Με τις δωρεάν αυτές εφαρμογές, χορηγία του Αντώνη Πανώρη (Automon), ο κάθε παίκτης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια μοναδική διαδραστική εμπειρία καθώς θα ενεργοποιείται το GPS της συσκευής του και θα οδηγείται με ακρίβεια μέτρων στο κάθε στοιχείο που αναζητά! Επίσης, θα του παρέχονται αρκετές φωτογραφίες των σημείων της διαδρομής καθιστώντας ακόμη πιο διασκεδαστική την εμπειρία της αναζήτησής του.

Αν θέλετε, μπορείτε να στείλετε το δικό σας «ζωντανό» παιχνίδι συγκεντρώνοντας οδηγίες, φωτογραφίες, χάρτη ή ό,τι άλλο θα θέλατε να μοιράσετε στους υποψήφιους παίκτες που θα τολμήσουν να το ζήσουν! Μια παλιά πόλη με σημεία ιστορικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ένα Μουσείο με διάφορα εκθέματα, ένας αρχαιολογικός χώρος έστω με ελάχιστα ευρήματα, ακόμη ένα και μόνο σπίτι άλλης εποχής, θα μπορούσαν να σας προσφέρουν άφθονο «υλικό» για το δικό σας παιχνίδι!

…Ας παίξουμε μαθαίνοντας!

Πατήστε εδώ για να δείτε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο schooltime.gr



Το schooltime.gr ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2011 ως χώρος συλλογής και διάθεσης ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με ελεύθερη διανομή. Σήμερα, αποτελεί έναν διαδικτυακό πολυχώρο εκπαιδευτικής - πολιτισμικής θεματολογίας, αλλά και κοινωνικού προβληματισμού, που παρέχει στους επισκέπτες του ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερους από 700 τίτλους ψηφιακών βιβλίων, αρχείων και εκπαιδευτικών βοηθημάτων.

Τον Απρίλιο του 2013 ιδρύθηκαν οι Εκδόσεις schooltime.gr με σχέδιο δράσης την έκδοση ψηφιακών βιβλίων ελεύθερης και δωρεάν διαμοίρασης.

0 σχόλια: