ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου: Διαδραστικός χάρτης με τα γλυπτά της Καβάλας


Τα «Ζωντανά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια», έχοντας ως στόχο τη γνώση μέσα από διάφορα παιχνίδια πρωτότυπα, ευφάνταστα και διασκεδαστικά, ξεκίνησαν ένα καινούριο project με θέμα τα γλυπτά της Καβάλας.


Έχει δημιουργηθεί ένας διαδραστικός χάρτης που φιλοξενεί αγάλματα, μνημεία, προτομές και επιγραφές της Καβάλας, με το ακριβές στίγμα του κάθε γλυπτού που συνοδεύεται από φωτογραφίες και σημειώσεις για τα γραπτά στοιχεία που υπάρχουν στην επιφάνειά του.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία:
- στους μαθητές να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για τους ήρωες που κοσμούν δημόσιους χώρους της πόλης μας, να γνωρίσουν όσους δεν αναφέρονται στα διδακτικά εγχειρίδια, να κατανοήσουν τη σημασία της μνήμης και την αδιαμφισβήτητη αξία της ιστορικής γνώσης. 
- στους τουρίστες να ενημερωθούν στα αγγλικά για τις ονομασίες των γλυπτών και για τα γραπτά στοιχεία που παρατηρούν σ’ αυτά.

Δήλωση του Ηρακλή Λαμπαδαρίου, φιλολόγου και εμπνευστή των «Ζωντανών Εκπαιδευτικών Παιχνιδιών» για το project «Γλυπτά της Καβάλας»:
«Αν θέλουμε να προσδιορίσουμε την αξία ενός λαού, θα πρέπει να κοιτάξουμε τους ήρωες που τιμά και τις πράξεις που τον εμπνέουν. Τα «γλυπτά της Καβάλας» το δηλώνουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο, δίνοντας το έναυσμα για την αναζήτηση περαιτέρω πληροφοριών στην πλούσια ιστορία μας».

Δείτε εδώ τον χάρτη στα Ελληνικά
Δείτε εδώ τον χάρτη στα Αγγλικά

Ακολουθούν τα γλυπτά που έχουν ήδη καταχωρηθεί στον χάρτη 
(με αλφαβητική σειρά ταξινόμησης, ανά κατηγορία)

ΑΓΑΛΜΑΤΑ
Άγαλμα της Νίκης
Ανδριάντας Μεχμέτ Αλή
Ηρώον των εν πολέμοις πεσόντων
Κρίκοι (στο παρκάκι του Πυθαγόρα)
Ο Ακρίτας του Πόντου

ΜΝΗΜΕΙΑ
Μνημείο (του Ομίλου Καβάλας για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας) Ανάγλυφη παράσταση του Ηρώου
Μνημείο του Αποστόλου Παύλου
Μνημείο του Καπνεργάτη

ΠΡΟΤΟΜΕΣ
Θεόδωρος Κάργας
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Ιωάννης Κωνσταντινίδης
Κρίτων Κονσουλίδης
Κωνσταντίνος Κανάρης
Ουμβέρτος Αργυρός
Στυλ. Μαυρομιχάλης

ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ
Άλσος Πεντακοσίων
Δαγκλή και Δαμιανού γωνία

0 σχόλια: