ΝΕΑ

Γνώση μέσα από «ζωντανά» παιχνίδια!


[Άρθρο στο πρώτο ολοκληρωμένο φοιτητικό portal στην Ελλάδα, Infospoudes.gr, 20 Αυγούστου 2013]

Μα, μπορεί να συνδυαστεί η γνώση της ιστορίας με το παιχνίδι; 
Φυσικά! Την απάντηση δίνουν τα «Ζωντανά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια» (Vivid Educational Games – vivedugames, vivedugames.blogspot.gr) με στόχο τη γνώση μέσα από διάφορα παιχνίδια πρωτότυπα, ευφάνταστα και διασκεδαστικά, μακριά από τη σχολική αίθουσα, ανοικτά και διαθέσιμα σε όλους.

Ήδη το πρώτο «ζωντανό» εκπαιδευτικό παιχνίδι σας προκαλεί να βρείτε τη λέξη-θησαυρό που έχει πολύ μεγάλη δύναμη ακολουθώντας μια διαδρομή στην παλιά πόλη της Καβάλας όπου θα συναντήσετε ορισμένα μνημεία, χώρους και κτίσματα ιστορικού ενδιαφέροντος. Στη διεύθυνση http://vivedugames.blogspot.gr/2013/08/kavala.html σας περιμένουν οι σχετικές οδηγίες, πλούσιο φωτογραφικό υλικό σχεδόν από όλα τα σημεία που θα συναντήσετε και αναλυτικός χάρτης με σύντομες ιστορικές πληροφορίες και τη διαδρομή του παιχνιδιού ώστε να είναι εύκολη και χωρίς εμπόδια η συμμετοχή σας σ’ αυτό. 

Μια απίστευτα μεγάλη δυναμική στην πρωτοβουλία αυτή, θα προσφέρουν οι εφαρμογές Android που θα αναπτυχθούν από τον Αντώνη Πανώρη (Automon, www.automon.gr), για το κάθε παιχνίδι του πολύχρωμου ιστοχώρου των vivedugames. Με τις δωρεάν αυτές εφαρμογές, ο κάθε παίκτης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια μοναδική διαδραστική εμπειρία καθώς θα ενεργοποιείται το GPS της συσκευής του και θα οδηγείται με ακρίβεια μέτρων στο κάθε στοιχείο που αναζητά! Επίσης, θα του παρέχονται αρκετές φωτογραφίες των σημείων της διαδρομής καθιστώντας ακόμη πιο διασκεδαστική την εμπειρία της αναζήτησής του. 

Και φυσικά ο καθένας από εσάς μπορεί να σχεδιάσει το δικό του «ζωντανό» παιχνίδι και να στείλει οδηγίες, φωτογραφίες, χάρτη ή ό,τι άλλο θα ήθελε να μοιράσει στους υποψήφιους παίκτες που θα τολμήσουν να το ζήσουν! Μια παλιά πόλη με σημεία ιστορικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ένα Μουσείο με διάφορα εκθέματα, ένας αρχαιολογικός χώρος έστω με ελάχιστα ευρήματα, ακόμη ένα και μόνο σπίτι άλλης εποχής, θα μπορούσαν να σας προσφέρουν άφθονο «υλικό» για το δικό σας παιχνίδι!

Πατήστε εδώ για να δείτε το άρθρο όπως δημοσιεύτηκε στο Infospoudes.gr

To InfoSpoudes.gr είναι το πρώτο ολοκληρωμένο φοιτητικό εκπαιδευτικό portal στην Ελλάδα που έχει σκοπό να υποστηρίζει τους φοιτητές από την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έως την ολοκλήρωση των σπουδών τους παρέχοντας όλα τα εφόδια για την καριέρα τους.
Δημιουργήθηκε, για να προσφέρει στα μέλη του, την απαραίτητη ενημέρωση, γνώση, πληροφορία, ψυχαγωγία που τους είναι απαραίτητη σε καθημερινή βάση.

0 σχόλια: