ΝΕΑ

«Ζωντανά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια» με άδειες Creative Commons


Άρθρο για τα "Ζωντανά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια" στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομάδας Creative Commons, Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2013. Δείτε εδώ το άρθρο.
Αναρωτιέστε πώς μπορεί να συνδυαστεί η γνώση μέσα από διάφορα πρωτότυπα, ευφάνταστα και διασκεδαστικά παιχνίδια με τις άδειες CreativeCommons;
Τα «Ζωντανά Εκπαιδευτικά Παιχνίδια» (VividEducationalGames – vivedugames, vivedugames.blogspot.gr) σας δίνουν την απάντηση και σας προσκαλούν να τα «ζήσετε» ελεύθερα και δωρεάν!

Το πρώτο «ζωντανό» εκπαιδευτικό παιχνίδι με τίτλο «Περπατώ στο σήμερα βαδίζοντας στο χθες» του Ηρακλή Λαμπαδαρίου (http://vivedugames.blogspot.gr/2013/08/kavala.html), διανέμεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα έργα 3.0 Unported (CC-BY-NC-ND 3.0 Unported) παρέχοντάς σας οδηγίες, σύντομες ιστορικές πληροφορίες για κάθε σημείο της διαδρομής που θα συναντήσετε, πλήθος φωτογραφιών και ψηφιακό χάρτη με την πορεία που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να βρείτε τη λέξη-θησαυρό που έχει πολύ μεγάλη δύναμη!

Το συγκεκριμένο παιχνίδι, όπως και τα υπόλοιπα που θα φιλοξενηθούν στον πολύχρωμο ιστοχώρο της πρωτοβουλίας αυτής καθώς και οι αντίστοιχες εφαρμογές Android που θα αναπτυχθούν από τον Αντώνη Πανώρη (Automon, www.automon.gr), για το κάθε «ζωντανό» παιχνίδι, θα διανεμηθούν αποκλειστικά και μόνο με άδειες Creative Commons. Αυτό θα επιτρέψει σε όλους τους παίκτες που θα τολμήσουν να τα «ζήσουν» να γνωρίσουν τις άδειες αυτές και να απολαύσουν τα παιχνίδια χωρίς ανταλλάγματα, πολλές φορές οικονομικού χαρακτήρα, που θέτουν άλλες άδειες. Παράλληλα, με τις άδειες Creative Commons γίνεται δυνατός ο διαμοιρασμός του παιχνιδιού ελεύθερα σε φίλους και γνωστούς!

0 σχόλια: