ΝΕΑ

Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας Google χάρτη


Για τη σχεδίαση παιχνιδιών όπου οι παίκτες θα πρέπει να καθοδηγούνται ώστε να μη χάσουν τον δρόμο τους, υπάρχει η ανάγκη να δημιουργήσετε έναν χάρτη με διάφορες πληροφορίες. Στο κείμενο αυτό θα δούμε μαζί βήμα-βήμα πώς μπορείτε να φτιάξετε τον δικό σας χάρτη στην υπηρεσία Google maps (χάρτες Google).

Σημείωση: απαραίτητη προϋπόθεση για να δημιουργήσετε τον δικό σας Google χάρτη είναι να έχετε έναν λογαριασμό Google (Gmail, Blogger κτλ.).

1. Συνδέεστε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας στη διεύθυνση: https://maps.google.com


2. Κάντε κλικ στο κόκκινο κουμπί «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΑΡΤΗ»


3. Πληκτρολογήστε έναν «ΤΙΤΛΟ» για τον χάρτη σας, μια «ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ», στις Ρυθμίσεις απορρήτου και κοινής χρήσης, επιλέξτε «ΔΗΜΟΣΙΟ» και προσθέστε τα «σημεία θέσης» που θέλετε (το δεύτερο κουμπί δίπλα στο χεράκι-Επιλογή/επεξεργασία χαρακτηριστικών χάρτη), ή σχεδιάστε μία διαδρομή με το τρίτο κουμπάκι (έχετε τρεις επιλογές: α) Σχεδίαση γραμμής, β) Σχεδιάστε μια γραμμή κατά μήκος των δρόμων, γ) Σχεδίαση σχήματος).

4. Όταν ολοκληρώσετε την τοποθέτηση των σημείων σας ή/ και τον σχεδιασμό της διαδρομής/ των διαδρομών, πατήστε το κουμπί «Τέλος».


Συγχαρητήρια! Ο χάρτης σας είναι έτοιμος για τους παίκτες που θα τολμήσουν να «ζήσουν» το παιχνίδι που έχετε σχεδιάσει!

3 σχόλια:

  1. μπορεί να εμφανιστεί μέσα σε post όπως παραπάνω ή μόνο το link του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και μπορείς να ενσωματώσεις έναν χάρτη Google που έχεις δημιουργήσει σε ένα post. Ακολουθείς τα εξής:
      1. Συνδέεσαι με τον λογαριασμό Google σου στους Χάρτες Google
      2. Επιλέγεις τον χάρτη που θέλεις να ενσωματώσεις
      3. κλικάρεις το κουμπάκι "Σύνδεσμος" (βρίσκεται δίπλα από το κουμπάκι "Εκτύπωση")
      4. αντιγράφεις τον κώδικα που σου δίνει έτοιμο η Google (Επικολλήστε τον κώδικα HTML, για να ενσωματωθεί στον ιστότοπο) και τον κάνεις επικόλληση στο post που θέλεις. Από το width και height του κώδικα, μπορείς να τον προσαρμόσεις ακριβώς στις διαστάσεις που θέλεις. Σαφώς, πιο εύκολο είναι να αλλάξεις τις ρυθμίσεις από την επιλογή "Προσαρμογή και προεπισκόπηση ενσωματωμένου χάρτη" ;)
      Παράδειγμα ενσωματωμένου χάρτη Google σε post, μπορείς να δεις στη σελίδα "Χάρτης" και στο πρώτο "ζωντανό" εκπαιδευτικό παιχνίδι "Περπατώ στο σήμερα βαδίζοντας στο χθες".
      Θα χαρώ να απαντήσω σε όποια άλλη απορία έχεις ;)

      Διαγραφή
  2. Αν φτιαχνεις εφαρμογη ομως δεν εχεις html εχεις xml kai java, πως το κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή